Странни глоби, които биха ви изненадали

Pixabay
share

По-света има странни глоби, които биха ви изненадали много, напомня бТВ.

Ако на площад „Сан Марко“ във Венеция, например, са ви останали няколко трохи от сандвича, не ги давайте на гълъбите.

Храненето на гълъбите в цяла Венеция е забранено и може да бъдете глобени.

Забраната е въведена през 2008 г. с цел да се намали популацията на птиците и да се намалят щетите, които те нанасят върху историческите паметници.

15 000 евро глоба и затвор, ако не внимаваме в Рим

Ходене до тоалетна в Швейцария

Пиенето на вода вечер е лоша идея, ако сте в Швейцария, защото не бихте искали да ви се наложи да ходите до тоалетната след това.

Причината е, че има вечерен час за пускане на водата в тоалетната - до 22 часа. След това то е забранено, тъй като се смята за шумово замърсяване.

Свършвате бензина в Германия

Да ви свърши горивото е винаги стресиращо. Но ако това ви се случи, докато сте на аутобан в Германия, празният резервоар ще е най-малкият ви проблем.

Причината е, че в страната е незаконно да ви свърши горивото на магистралата и макар че едва ли ще ви вкарат в затвора, можете да отнесете голяма глоба за това, че спирате без сериозна причина.

Дъвки в Сингапур

В Сингапур ще трябва да измислите нов начин да поддържате дъха си свеж, тъй като там внасянето и пренасянето на дъвка е незаконно.

Законът е въведен, за да се поддържа невероятната чистота и очевидно върши работа, защото няма да видите ни една дъвка на сингапурските тротоари.

Водещи новини

Още новини