Бюфетът дава възможност на гостите да сортират храната в чиниите си. Този метод на сервиране на храна е особено популярен в турските хотели. Готвачите, които работят там, ни казаха кои ястия на блок маса самите те не консумират.
На първо място кулинарите посочиха баклавата и кадаифа. Според тях тези продукти са предпочитан начин за спестяване на пари от страна на хотелиерите. Така, когато приготвят тези сладки, турците често пренебрегват скъпите съставки.
Готвачите съветват да избягвате напитките. Дори фабрично произведените сокове в Турция са с високо качество, благодарение на наличието на плодове и високите стандарти. Бутилираните напитки обаче, напротив, често се оказват застояли.
В Турция местните са много чувствителни към чай и кафе. Ето защо турците не препоръчват да пиете тези напитки от термосите на шведска маса.
Често готвачите не знаят как да приготвят адекватно ястия от кухните на други страни. В тази връзка този списък включва паста, пица, суши и други известни ястия от световните култури.
Особено внимание трябва да се обърне и на котлетите. Закупени са от онлайн магазини. Поради това качеството на продуктите е много по-трудно за проследяване.
Фалшивият нискокачествен алкохол е доста разпространен в Турция. Затова турските готвачи препоръчват да избягвате алкохола, освен ако не сте сигурни в неговата автентичност.
Кулинарни експерти казаха, че остатъците от храна след вечеря често се нарязват и след това се добавят към закуската. По този начин е по-добре да избягвате например колбасите.
За да се спестят пари, в яхнията и подобни ястия се добавя минимално количество месо. Това води до доста приятен вкус на храната, пише pochivka.blitz.bg.
Според готвачите специално внимание трябва да се обърне на маслините. Турците внимателно ги подбират по цвят и размер преди ядене. Често от 20-те представени разновидности турците ще опитат едва три.