След седем седмици постене не трябва веднага да се нахвърляме на храната, от която сме се въздържали за дълъг период, съветва известният кулинар Силвена Роу.
„Много е важно да се започне постепенно, не да се нахвърлите веднага на бургери и пасти. В противен случай удряме шамар на организма“, уточни Роу пред бТВ.
Тя съветва още постепенно да си създадем навик да ядем без захар и по възможност без бяло брашно и бял ориз.
Признава обаче, че няма как Великден да мине без козунак и агнешко. Затова е предложила преди празника рецепта за вкусен и с икономични продукти козунак, която стана много популярна.
Като опасна тя определя новата мода за отслабване с лекарства за диабетици.
За хора, които нямат заболявания, те имат кошмарни странични ефекти, особено вредни за жените с проблеми с щитовидната жлеза, коментира известният кулинар.