Мъж с ампутирани крака покори Килиманджаро (снимки)

share

Канадец с ампутирани два крака успя да изкачи Килиманджаро. Това стана след като осем дни се катери по планината до върха само с помощта на ръцете си, съобщи actualno.com, позовавайки се на АФП.

Спенсър Уест, 31-годишен жител на Торонто, изкачи най-високия връх на Африка – близо 6000 м – използвайки ръцете си, за да преодолее 80% от разстоянието и инвалидна носилка за най-трудните участъци.

Младият мъж губи краката си още на 5-годишна възраст, вследствие на генетична малформация (агенезия - липса на орган или част от орган - в случая на сакрума, част от гръбначния стълб), която парализира долните му крайници. Впоследствие се наложила пълна ампутация на краката му.



Най-добрите приятели на Спенсър – Дейвид Джонсън и Алекс Меерс – го придружават в екстремното му изкачване, чиято цел е преди всичко хуманитарна.



Тримата заедно са събрали над 500 000 канадски долара за хуманитарна организация (Free The Children), която полага усилия да осигури снабдяването с питейна вода на стотици хора в Кения, засегната от най-свирепата суша за последните шестдесет години.

Водещи новини

Още новини