Продават на търг кръв на Роналд Рейгън

share

Епруветка, съдържаща капки засъхнала кръв от покойния американски президент Роналд Рейгън, се продава от британския сайт за онлайн търгове PFC Auctions, съобщи БТВ.

Аукционната къща твърди, че кръвта е взета по време на изследвания в американската болница „Джордж Вашингтон” след проваления атентат срещу Рейгън през 1981 г. Последното наддаване на сайта на PFC Auctions поставя цена от 9 000 долара за епруветката.

Би Би Си цитира Джон Хойбуш, председател на фондацията за запазване на паметта на президента Роналд Рейгън, който е изразил възмущението си от търга. Според Хойбуш, неговата фондация ще направи всичко възможно да спре онлайн продажбата.

В момента Фондацията „Роналд Рейгън” провежда собствено разследване около обстоятелствата, позволили кръвта на покойния президент да бъде изнесена от болницата, в която е бил на лечение.

На интернет страницата си PFC Auctions е изложила, както автентичен болничен документ, доказващ кръвни изследвания на името на Роналд Рейгън, така и снимка на епруветката, съдържаща кръвта.

Водещи новини

Още новини