Тайните на красивото и вкусно плато със сирена

pixabay
share

Повечето хора обожават да пият вино – а какво най-много подхожда на виното? Разбира се, че хубаво сирене. Силният вкус на ароматната напитка пасва много добре на изтънчения вкус на италианските, френските, а дори и българските сирена. foodpanda ще Ви даде 5 идеи как да си направите красиво и вкусно плато със сирена вкъщи.

Препоръчваме ви да използвате няколко вида сирене. Сред най-предпочитаните вкусове са чедър, гауда, ементал, синьо сирене, бри и фета. Първата стъпка е да подберете сирената според Вашия вкус и да изберете подходяща чиния, върху която ще ги поднесете. Може да използвате поднос, голяма чиния или обикновена дървена дъска за рязане.

След това, нарежете всеки вид сирене в различна форма – на правоъгълници, кубчета, квадрати, триъгълници, а някои кръгли сирена може да оставите цели. Подредете ги по посока на часовниковата стрелка върху подноса, който сте избрали. Започнете с най-леките и нежни сирена и постепенно преминете към по-изострените вкусове.

След като сте подредили сирената е време да добавите подходящи плодове. Комбинацията е съвършена! Препоръчваме ви да добавите грозде, круши, ананас или вишни. Може да поръсите и с ядки.

Остава да допълните платото с нещо солено – подходящо е да използвате крекери, бисквитки или малки брускети. Украсете цялостната чиния с пресни билки – магданозът и ментата са сред най-популярните, но може да използвате и листа зелена маруля, рукола или други пресни билки по ваш вкус.

Лесно, бързо и невероятно вкусно. Поднесете платото с бутилка студено вино и го споделете с приятели!

Водещи новини

Още новини