Вижте какви за здравословните ползи от яденето на малини

Pixabay
share

Малините са едни от най-популярните плодове в света.

Този деликатен плод съдържа тръпчив вкус, кадифена текстура и се отглежда в много региони по света. Малини се събират само през лятото и есента и те се предлагат в няколко различни цвята, като червен, черен, лилав и златист. Най-често срещаният вид малина е червената малина, която е родом от Европа и Северна Азия.

Малините са чудесен източник на фибри. Една чаша съдържа 8 грама фибри, съобщават от foodpanda. Това осигурява близо половината количество витамин С и малки количества витамин А, тиамин, рибофлавин, витамин В6, калций и цинк, необходими за деня.

В три общини на област Търговище площите с малини са 564 хектара

Малините съдържат антоцианини, за които е доказано, че потискат възпалението, което може да доведе до сърдечно-съдови заболявания. Те също могат да помогнат за поддържане на нивата на холестерола, като намаляват общите серумни и липопротеинови концентрации на холестерол с ниска плътност.

Тъй като малините са естествено богати на фибри и нискокалорични, те могат да бъдат полезни за поддържане на здравословно тегло. Две чаши пресни малини съдържат само 128 калории и 16 грама висококачествени фибри.

Помагат за намаляване на признаците на стареене чрез борба със свободните радикали в тялото ви. Малините съдържат полифеноли, които имат противовъзпалително действие.

Производството на малини бележи 30% ръст спрямо миналата година

Малините са изключително подходящи и могат да се ползват по най-различни начини! Можете да изядете няколко пресни малини като лека закуска, да ги добавите към кисело мляко или смутита, или да ги използвате, за да направите вкусен, сладък десерт.

Водещи новини

Още новини