Софка: Не съм циганка, българка съм (видео)

share

Водещ от БНТ вбеси победителката в българската “Евровизия” Софи Маринова. Камен Коларов от центъра на държавната медия в Пловдив реши да дискутира проблемите на циганите у нас.

По тази причина той решил да се обади на една от най-известните представителки на малцинството - певицата Софи Маринова. Между двамата обаче не се получи диалог, а Коларов дори си навлече гнева на Софи, която определи въпросите му като “тъпи” и му затвори телефона, отбелязва БЛИЦ.

Комичната сценка бе излъчена от шегаджийското предаване “Господари на ефира”, а клипчето от него се превърна в истински хит в световната мрежа.

Още с първия въпрос, разговорът тръгна в погрешната посока. Водещият на БНТ попита ромската перла какво пречи на събратята й у нас да се интегрират. „Аз искам първо да ви кажа да ми задавате въпроси, които ги разбирам”, направи му забележка тя. И добави: „Не ги разбирам тия интИграции. Не знам самата дума какво означава, разбираш ли?“

Камен Коларов обаче продължи настоятелно да пита за интеграцията на циганите. Това принуди Софи Маринова да бъде още по-откровена с него: „Много са ми трудни думите, които ми ги говорите, ше ви затворя телефона, не разбирам какво ми задавате!”

После го укори защо не я поздрави за победата й на „Евровизия”. “Заядливият водещ обаче продължи по темата на предаването и настояваше да чуе мнението й за приобщаването на ромите към българската нация. „Аз съм българка, не съм циганка. Държавата ни се казва България, не е Цигания, не е Циганейшън…” и му затвори телефона.

Водещи новини

Още новини