Проучване разкрива невежеството на британците по отношение на храната

Кадър: YouTube
share

Милиони британци нямат представа откъде идва всекидневната храна, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено по поръчка на компания "ХелоуФреш".

Допитването е обхванало над 2000 жители на Острова. Съдейки по резултатите, десет на сто от тях са убедени, че тофу е вид гъба, а според милиони беконът е говежди продукт. Една пета от британците бъркат телешкото месо с еленско.

Изненадващо 11 процента смятат, че чаят се отглежда във Великобритания, въпреки че по-голямата част от него се внася от Азия.

Проучването показва още, че една четвърт от поданиците на Нейно Величество нямат ни най-малка представа откъде идват колбасите. Тридесет на сто от британците не знаят как се приготвя класическият печен боб.

Двадесет процента от участниците в допитването не се свенят да признаят невежеството си по отношение на сезонните плодове и зеленчуци.

Оказва се също, че мнозина не могат да приготвят любими на съвременното поколение ястия като авокадо върху тост, лазаня или къри. Двадесет на сто от британците не са в състояние да сготвят традиционното неделно печено, като десет процента от тях нямат и намерение да се научат.

Една трета от анкетираните участници споделят, че се чувстват неуверени в готвенето с продукти като артишок. Една четвърт "странят" от нахута заради липсата на идея какво да правят с него.

Проучването показва още, че въпреки ориентацията на поколението Y към консумацията на повече растителни храни, 20 процента от индивидите на възраст между 18 и 34 години смятат, че веганите могат да ядат яйца. Над една пета от тях мислят, че козето мляко е подходящо за хора, които се въздържат от животински продукти.

"За нас беше изненадващо да установим, че британците трудно се справят с приготвянето на някои от най-популярните и обичани храни", казва главният готвач на "ХелоуФреш" Андре Дюпен.

Водещи новини

Още новини