Принц Хари пристигна в Белиз на първото си посещение като представител на британската кралица

share

Британският принц Хари замина на едноседмична обиколка в страните от Карибския басейн и Бразилия по повод 60-годишнината от възкачването на престола на баба му Кралица Елизабет Втора.

Принц Хари, който е на 27 години, пристигна в Белиз на първото си посещение в чужбина като представител на британския монарх, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на британския печат. На международното летище той беше посрещнат от почетен караул и военен оркестър, който изпълни химна на Обединеното кралство. Визитата на по-малкия син на принц Чарлз в Белиз, на Бахамите и в Ямайка, а после и в Бразилия е възможност за него да излезе от сянката на брат си Уилям и да покаже на света една по-зряла и сериозна страна на своята личност, отбелязва в. "Дейли телеграф". При посещението си в Белиз принц Хари преименува булевард в столицата Белмопан на името на баба си "Кралица Елизабет II" и участва в улично парти, а програмата му включва и посещение на  древна пирамида на маите.

До 1973 г. Белиз се нарича Британски Хондурас. През 1981 г. страната получава независимост, но държавен глава официално остава британската кралица, а в страната и днес има британска военно-тренировъчна база.

Водещи новини

Още новини