Учени от университета Томас Джеферсън във Филаделфия установиха, че е добре да се пие често кафе.
Консумацията му насища с кислород клетките в организма и допринася за регенерацията им, но за целта варенето му трябва да се извършва по определен начин, съобщи Юрик алърт.
Било констатирано, че за да е с идеално ниво на киселинност, кафето трябва да се приготвя бързо - смлените кафеени зърна да се залеят с вряла вода и напитката да се изпие за 5-10 минути.
Вкусната напитка насища кръвта с антиоксиданти, които заедно с витамините и микроелементите от кафените зърна могат да намалят възпаленията на тъканите и да нормализират функционирането на сърдечносъдовата система.
Тези заключения потвърждават резултатите от предишни изследвания, които показаха, че кафето помага на организма да се бори с депресията и стреса, извършва профилактика и "почиства" раковите клетки в организма, а освен това има благотворен ефект върху един от най-важните органи - сърцето.