Най-доброто от сицилианската кухня

Pixabay
share

Сицилия е един много красив и романтичен остров, известен със своето вино и вкусни специалитети.

Използването на кайсии, захар, цитрусови плодове, сладки пъпеши, ориз, шафран, стафиди, индийско орехче, карамфил, черен пипер, карамел и канела с признак за арабските влияния от арабското господство на Сицилия през 10- 11-ти век. Установени са и влиянията на Норманс и Хоенстауфен.Голяма част от кухнята на острова насърчава използването на пресни зеленчуци, като патладжан, чушки и домати, както и риба като риба тон, морска треска, морски костур, сепия и риба меч. В Трапани в крайно-западния ъгъл на острова северните африкански влияния са ясни при използването на кус-кус, съобщават от foodpanda. Ето и кои са най-популярните сицилиански специалитети, които трябва да опитате поне веднъж в живота си.

- Антипасти - Стартите са важен аспект на сицилианската кухня. Обикновените сицилиански стартери включват капоната и гато ди патетът (вид картофено пюре и сирене).

- Макку - ицилианска супа приготвена с фава фас като основна съставка. Това е селска храна, която датира от древна история.

- Спагети от рици - Сицилия е най-старото италианско и западно място, където пастата е част от местната кухня, след като е била обработвана в дълги и тънки форми. Спагетите от рици са приготвени с морски таралеж. Друг специалитет, особено в Катаня e паста Alla Norma.

- Аранчини - Аранчините са пържени топчета от ориз, обикновено напълнени с рагу, доматен сос, моцарела или грах, и след това покрити с трохи хляб.

- Каноли - задължително опитайте тези фунийки пълнени с рикота.

- Бриоче - сладолед или друг замразен десерт, тип сорбе, поднесен с парче сицилиански хляб.

Водещи новини

Още новини