Цигани раздават презервативи за Свети Валентин

share

Доброволци от Младежкия червен кръст и Център "Амалипе" ще раздават презервативи през целия ден в центъра на Велико Търново.

Младежите ще разпространяват и здравно-образователни материали, посветени на националната антиспин кампания "Презерватирай се". Една от целите на кампанията е популяризиране на изследването за HIV сред младите хора.

По традиция на 14 февруари пред сградата на общината ще бъдат изложени голямото червено сърце и голямата червена панделка „Getting to Zero". Върху сърцето ще бъдат залепени въпроси във формата на сърце, които са свързани със сексуалното и репродуктивно здраве. При правилен отговор, минувачите ще получават ръчно изработени подаръци - валентинки, любовни послания, глинени сърчица, изработени от доброволците и деца в кръжока по керамика при Младежки дом.

В 19,00 ч. тази вечер в салона на читалище "Искра" ще започне концерт на млади изпълнители, които ще представят различни стилове на певческото и танцово изкуство. По време на концерта доброволците ще продължат да раздават презервативи и образователни материали.

Водещи новини

Още новини