Празник на карамела – любопитни факти

Getty Images
share

Карамелът е бежов до тъмнокафяв сладкарски продукт, произведен чрез нагряване на различни видове захари. Използва се като ароматизатор в пудинги и десерти, както и за други сладкарски десерти.

Процесът на карамелизиране се състои в загряване на захарта бавно до около 170 ° C (340 ° F). Тъй като захарта се загрява, молекулите се разпадат и се образуват отново в съединения с характерен цвят и вкус. По случай празника на карамела, foodpanda подбра няколко любопитни факти.

• Карамелените бонбони и карамелените ябълки са изработени по различни начини.

• Карамелът е създаден от захар за готвене в дълги периоди от време при определена температура.

• Много бонбони се правят само с аромат на карамел.

• Кармеленият оцветител е тъмна, горчива на вкус течност, високо концентриран продукт на почти пълна карамелизация, бутилирани за търговска употреба.
Използва се за оцветяване на храни и в напитки като кола.

• Карамелените изделия са плътни, блестящи, приготвени чрез варене на смес от мляко или сметана, захар, масло и ванилов аромат. Захарта се загрява отделно, за да достигне 170 °

Водещи новини

Още новини