Откриха древно НЛО в Балтийско море (видео)

share

Летяща чиния, която вероятно се е разбила в древни времена, бе открита на дъното на Балтийско море от екип шведски учени. Същите изследователи заснеха странен и напълно кръгъл обект в дълбините през юли миналата година.

Тогава екипът на Питър Линдбърг излиза в Балтийско море с намерение да търсят потънали кораби от Средновековието по морското дъно. Но още в началото на експедицията в залива Ботния между Финландия и Швеция на сонара излиза удивителен обект. Той прилича удивително много на космическия кораб на Хан Соло от "Междузвездни войни". След като снимките от сонара са изследвани, учените излизат с предположението, че това е летяща чиния, която се е разбила. Зад обекта има две добре запазени следи, наподобяващи спирачен път. Мнозина експерти обаче твърдят, че просто е имало бъг в сонара.

В началото на тази седмица същият екип се натъкна на нов странен обект, който много прилича на открития през юли и се намира близо до него. И двата са на дълбочина 91 метра, пише "Стандарт Нюз". Според скептиците резолюцията на снимките е прекалено ниска, за да се различат подробности.

Линдъбрг и екипът му изобщо нямат намерение да се занимават с "находката" си заради липса на средства и желание, но историята беше раздухана от най-голямата американска новинарска телевизия Си Ен Ен.

Водещи новини

Още новини