Пловдивски художник иска 7 млн. лв. за своя картина

share

Рекордните 7 милиона лева иска за картината си пловдивски художник. Творбата е наречена "Българската нация" е и дело на поляка с български корени Аркадиуш Жабовски, съобщава bTV.

Той живее от 14 години в България и неведнъж провокира арт обществото с нестандартните си творби. Най-скандалното му решение досега беше да оприличи Исус Христос с вагина в една от своите картини.

Малкото платно "Българската нация" е рисувано в продължение на няколко месеца с много рядка техника и изобразява охлюви върху картон.

"Всеки си носи къщичката на гърба, затваря се в себе си, охлювите са самотни, хората ги е страх да си показват чувствата, някои къщи са празни, както знаем България е празна в момента", каза Аркадиуш Жабовски.

Според художника в картината има много символика - като цената от 7 364 570 лева, отговаряща всъщност на точния брой на жителите в България при последното преброяване.

Аркадиуш определя себе си като единственият скандален художник в България, докато според него на запад този стил вече се превръща в течение.

Водещи новини

Още новини