8 храни, които не трябва да топлите в микровълновата

gettyimages
share

Без значение колко вкусно и здравословно готвите, голяма част от ястията ви могат да загубят хранителната си стойност, ако ги затопляте в микровълнова.

Вижте част от храните, които не трябва да топлите там.

Целина

Тя е чудесна съставка за супа, но само до момента, в който я сложите в микровълновата. Целината съдържа вещества, които се превръщат в токсични и канцерогенни след нагряване. Ако правите крем супа, опитайте я и студена.

Яйца

Съмняваме се, че ще затопляте варените, пържени яйца или омлета, но сме длъжни да го кажем – след загряване те стават токсични. По-добре добавете остатъците в сандвич или салата, но без да го затопляте след това.

Останалите храни вижте тук.

Водещи новини

Още новини