Коя ще бъде напитката на 2017 година?

Getty Images/Guliver (aрхив)
share

Освежаващо като бяло вино, но с наситеността на червеното, оранжевото вино се радва на все по-голяма популярност и се очертава да се превърне в напитката на 2017 г.

Познато още като „четвъртото вино“, то получава името си заради цвета, но не съдържа никакви цитрусови плодове.

Ако при направата на бялото вино гроздовият сок се разделя от ципите, при оранжевото вино те остават. Процесът, познат като контакт с ципата, води до производството на танини. Ципите може да останат във виното между седмица и година, за да се получи характерният цвят и вкус.

Добавки, включително и мая, рядко се използват. Резултатът е вино, което е по-ядково и плодово на вкус.

Прочети повече ТУК.

Водещи новини

Още новини