Проф. Филипов: Контактите с извънземни се крият от властите, защото се облагодетелстват

Getty Images/Guliver
share

"Срещата с извънземни: Смяна на парадигмата и спасение на човечеството" - това е темата на предстояща научна конференция в София. Темата беше коментирана пред БНР от проф. Лъчезар Филипов, ръководител на секция "Космическа астрофизика" в Института за космически изследвания и технологии.

Поканени са осем лектори. Ще се обсъждат въпроси, свързани с някакви доказателства за контакти. Какво бихме могли да научим от срещата, ползата от среща с по-висш разум от нашия, обясни проф. Филипов.

Интересът на правителствата да крият контактите с извънземни е в това, че използват срещите за меркантилни цели.

Айзенхауер е получил технологии, които са влезли във въоръжението. Руснаците са получавали технологии по същия начин. Бумът на технологии се обяснява точно с това. Всеки крие контактите си, защото иска да се облагодетелства. За съжаление, всичко това е във въоръженията, не е в нормалния живот. А в момента трябва да търсим живот, въпреки че не сме дорасли до такъв контакт, смята проф. Филипов.

Имаме артефакти за тяхното присъствие - пирамидите и маите са доказателство за това, добави той.

Те са добронамерени към нас. Ако имаше елемент на недобронамереност, при тази разлика в нивото досега да са ни затрили, категоричен е ученият.

Смята се, че няма извънземен разум и в същото време се наливат огромни пари в търсене на сигнали във Вселената, каза още проф. Филипов.

Водещи новини

Още новини