Коледна елха от бирени бутилки украсява ресторант в София

share

"Искахме да направим по-различна коледна украса и да дадем втори шанс на бутилките, казва авторката на проекта Ангелина Великова, която е изработила цялата украса на детския център "Капела Плей" в The Mall и ресторанта към него. Специално избрахме бутилки, които иначе щяха да се изхвърлят, а не могат да се върнат обратно в магазина."

Идеята не изцяло нова, признава Ангелина. "Видях в интернет подобна огромна елха от бирени кенове", обяснява тя. В ресторанта, който декорира, вече е направила полилеи от бирени бутилки, така че идеята пасва на замисъла й за включване на рециклирани елементи в дизайна, пише dnevnik.bg.

В елхата има 127 бутилки, залепени със силикон. Изработването й е отнело около 2 часа с помощта на още двама приятели. Най-трудоемката част обаче е била измиването на бутилките и свалянето на етикетите, което е продължило 6 часа. Изпиването на бирата пък е приносът на клиентите на заведението.

След Коледа бутилките няма да се изхвърлят, а само ще се почистят и ще си намерят друго място в интериора, обясни дизайнерката. От заведението увериха, че събирането на бутилки продължава и догодина елхата ще стане по-голяма.

Водещи новини

Още новини