Това е най-расистката реклама в света (видео)

share

Влизаш чернокож - излизаш китаец. Това показва реклама за перилни препарати, която предизвика възмущение в световната мрежа. Тя беше „коронова” като най-расистката реклама създавана някога.

На нея чернокож мъж започва да флиртува в китайка. В един момент той се приближава до нея, но жената пъхва в устата му блокче течен прах за пране и го набутва в пералнята. Следващата сцена показва как жената е седнала върху пералнята, докато отвътре се чуват виковете на чернокожия мъж. След като програмата за пране приключва от пералнята излиза красив китаец.

След пускането на рекламата в ефир и в интернет, хиляди китайци и хора от цял свят се възмутиха от расисткия й замисъл. Компанията създател все още няма официален коментар за расистката реклама.

Това не е първият случай на подобни видеоклипове в Китай и кампании, припомня БТВ. Преди време Тайландска компания беше принудена да се извини заради слогана „само ако си бял ще спечелиш”. Друг скандал се разрази преди премиерата на „Междузвездни войни: Силата се пробужда”, когато един от главните герои – чернокожият Фин беше смален визуално на плакатите, за да се наблегне на актьорите с бяла кожа.

Водещи новини

Още новини