Куче извървя 300 км, за да се върне при спасителката си

share

Поредният случай на удивителна кучешка привързаност трогна сърцата на хиляди руснаци. Куче измина 300 км, за да намери спасителката си, която го измъкнала преди това от лапите на смъртта, пише "Новинар".

През януари любители на животните намерили кучето в безпомощно състояние на бунище край града, често използвано от собственици, които искат да се отърват от нежеланите си питомци. Кучето било с много рани и два счупени крака. Спасителите намерили ветеринар и веднага започнали да търсят и осиновители, които да се грижат за животното по време на възстановяването му.

След като животното се позакрепило с лекарства, ветеринарят пристъпил към операция, при която поставил метални пластини на счупените крайници. Той обаче не дал пълна гаранция, че кучето ще може да ходи отново.

Междувременно единственият отзовал се на обявата била 26-годишната Нина Барановска от Ростов. Така пациентът се озовал в дома й веднага след операцията, докато още бил под упойка. Кучето получило името Шави и в следващите шест месеца се възстановило напълно. Нина обаче не смогвала със сметките, защото издържала дъщеричка, майка, три котки и две кучета, затова решила да намери любящи стопани на Шави.

Единствените мераклии били приятели на Нина, които живеели в село на 290 км от Ростов. Въпреки че й било тежко, Нина се разделила с Шави. Няколко дни по-късно обаче получила телефонно обаждане, че кучето е избягало, като е прокопало дупка под оградата. Две седмици по-късно Шави се появил на вратата й. Той не само бил изминал цялото разстояние обратно, но и успял да намери новия й дом, тъй като се наложило Нина да се премести. Сега жената е твърдо решена да не изоставя такъв верен приятел и го е взела обратно в дома си.

Водещи новини

Още новини