14 грешки, които постоянно правим в кухнята

share

От малки гледаме как готвят нашите майки и баби. И сега, също като тях лапаме лакомо още топлия кекс и правим редица неща, които всъщност са погрешни.

1. Да пържим ли в зехтин?

Когато готвим ястия от средиземноморската кухня, не можем да избегнем зехтина. При това често се опитваме да направим ястието още по-хубаво, като пържим в скъп extra-virgin зехтин. Но ние ви препоръчваме да си го запазите за салатата или за друго студено ястие. Студено пресованият зехтин има доста ниска температура на горене, затова ако пържите с него, рискувате да придадете на ястието неприятен привкус и да се отровите с канцерогени. За пържене по-добре ползвайте обикновено олио.

Прочети повече ТУК.

Водещи новини

Още новини