Гасим светлините на 28 март в "Часът на Земята"

share

Глобалната инициатива в знак на съпричастност с екологичните проблеми на планетата "Часът на Земята" тази година ще се проведе на 28 март (събота) от 20:30 ч. В този час в България, наред с хората по света, можем да изключим осветлението в домовете си и да спрем потреблението на електроенергия, за да покажем, че ни е грижа за природата и вредите, които човекът й оказва, пише manager.bg.

В България през 2015 г. посвещаваме "Часът на Земята" на реките, информират от WWF. Събитието ще се проведе под мотото "Реките имат нужда от нас - нека им дадем бъдеще". В него ще се включат десетки градове в страната, като Стара Загора, където ще бъде изгасено художественото осветление на сградата на общината и на културните институции в града, по информация на пресцентъра на общината, и Дупница, където пък ще има образователна беседа в училищата на 27 март, по време на която ще запознаят младежите с проблемите свързани със замърсяването на речните басейни, посочва Дарик.

По време на Часът на Земята, милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще, припомнят от организацията. Това е най-мащабната акции в света и започва през 2007 г. Инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. Частът на Земята дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

Водещи новини

Още новини