Готвачът Марк Гуибет, който работи в Lindeth Howe Country Hostel в Къмбрия, е създал най-скъпия десерт в света, съобщава Oddity Central.
Става дума за пудинг, който струва изумителната сума от 34 000 долара.
Екстравагантният шоколадов пудинг се продава на тази огромна цена, защото е украсен със златен прашец и диаманти. Освен това в него има желе от шампанско, бисквитки и тъмен шоколад. Златното покритие пък е годно за консумация.
Десертът прилича на голямо златно яйце "Фаберже" и спокойно може да мине за обикновен пудинг, стига да не беше скъпата му украса. Все пак готвачът се е постарал и е добавил от четирите вида от най-добрия белгийски шоколад.
Може би е трудно да дадаеш 34 хил. долара за храна, а още по-трудно е да развалиш нещо, което изглежда толкова прекрасно, колкото пудингът на Гуибет.