Детски спа салони подмладяват 7-годишни

share

Само допреди 10-15 години момиченцата молеха майките си да им разрешат да си сложат червило или друг грим, докато в днешно време редица майки не само сами подтикват дъщерите си да се гримират, но и лично ги водят на спа процедури и масажи, пише в. "Новинар".

Заради огромното търсене вече работят и първите спа центрове, които се грижат за хлапета и дори ги подлагат на освежаващи и подмладяващи процедури.

Докато много хора си мислят, че последното нещо, от което едно 7-годишно дете може да има нужда, е масаж, то спа салоните и много родители, най вече в САЩ, смятат, че това просто е част от нуждите на децата.

Затова все повече спа салони отварят отдели за деца, където хлапетата могат да се радват на маникюр, педикюр, прически, професионален грим и масажи. Персоналът е специално трениран да не използва неподходящи думи и изрази, докато работи с невръстните клиенти, а в помещенията звучи подходяща за деца музика.

Според правилата малките дами не са момиченца, а са принцеси. Срещу 50 долара принцесите, част от които са твърде малки, дори да имат пъпки по лицето, могат да се порадват на маска за лице с бананов аромат или 15-минутна процедура, включваща почистване и масаж на лицето.

Най-разглезените момичета пък могат да отпразнуват дори рождения си ден със спа парти с приятели. В надпреварата си за тази нова и обещаваща потребителска група спа салоните започнаха да предлагат партита за рождени дни, на които рожденичката и нейните гостенки могат да се порадват на 5-звездни спа процедури, хапване и дори разходка с лимузина.

В зависимост от избрания пакет хлапетата могат да получат пълен грим и прически, като междувременно хапват приготвени в собствена пекарна сладки, а накрая излизат на двора по червен килим, където да направят едно малко кръгче с истинска розова лимузина. Подобно парти струва между 400 и 3000 долара в зависимост от броя на децата, продължителността на партито и включените услуги.

Според Международната спа асоциация 25 процента от 20-те хиляди спа салона в САЩ вече предлагат услуги специално за деца на възраст под 13 години.

Водещи новини

Още новини