Тоалетна хартия с лика на Путин причини смут в Крим (снимки)

share

Марка тоалетна хартия причини смут в Крим, тъй като нейното име има същите инициали като на първите две имена на руския президент Путин, а именно – В.В. (Владимир Владимирович). На самата хартия пък е изобразен ликът на руския ръководител, съобщава БиБиСи.

Марката тоалетна хартия "В.В." е била подложена на остра критика от потребителите в Симферопол, защото загатва за "Владимир Владимирович".

Действията на Русия в Крим и анексирането му предизвикаха възмущение сред международната общност по-рано през годината, след като проруският президент на Украйна Виктор Янукович беше свален от власт.

Руското мнозинство в Крим е изключително лоялно към Москва, като местните потребители не могат да приемат спокойно очевидната връзка между инициалите на първите две имена на Путин и марката тоалетна хартия.

Съобщава се, че един потребител бил крайно възмутен от факта, че производителят на продукта е включил контурите на границите на Кримския полуостров на опаковката на тоалетната хартия, като това се възприема, че е извършено с неуважителна цел.

Обаче има и друга трактовка - тоалетната хартия може да бъде просто резултат на местен патриотизъм, тъй като на опаковката също така пише „Купувайте Кримско!” с големи букви.

Водещи новини

Още новини