Руснак научи кучето си да оре и да сади картофи (снимки)

в. "Новинар"
share

Рийзеншнауцер на име Лимон от руския град Тара в Омска област стана интернет сензация благодарение на нечувания си талант. Четириногият любимец умее да носи кофи с вода, да сади картофи, да прибира реколтата и дори да оре, пише в. "Новинар".

Лимон бил обучен от собственика си Александър Матицин. Бившият военен решил да се занимае с умния пес след пенсионирането си. В началото обучението започнало с обикновените команди "донеси", както и с игри с пръчка, топка и фризби.

Той често споделя в социалните мрежи кадри с подвизите на чудното куче. Необичайните способности на Лимон започнали да се проявяват още докато бил пале. Първо той се заиграл с ведрото, а после започнал да носи кофата, без да я разсипе.

Малко след това шнауцерът се научил и да си точи сам вода с помощта на предните си лапи. За да не пострадат зъбите на Лимон, Матицин оборудвал кофите със специални гумени дръжки.

Освен пръв помощник в градината кучето обича да носи и дърва. Друго любимо занимание на Лимон е да се пързаля с шейна през зимата.

Неотдавна шнауцерът се сдобил с наследници и желаещите да имат куче като Лимон едва не се избили за палетата с надеждата, че талантите на шнауцера се предават на поколенията.

Водещи новини

Още новини