Руснак наема половин Капри за рождения си ден

  • 13 август 2014 07:04

  • 3026
  • 0
Руснак наема половин Капри за рождения си ден
©

Няма санкции на ЕС и САЩ, няма забрани за пътуване и няма нова студена война, щом има пари - богат руснак е наел половината остров Капри, за да отпразнува там рождения си ден. Съобщилите новината италиански медии, довчера не бяха оповестили името му, но намекнаха, че става дума за тъпкан с пари четиридесет и две годишен енергиен магнат.

Братушката бил отдавна прехласнат по райския остров в Неаполитанския залив и детската му мечта била един ден да го окупира като римски император та било то и за броени дни, пише в. "Монитор".

Всъщност първите от общо двеста поканени от супербогаташи гости дойдоха на Капри още вчера. Те и останалите купонджии, които трябва да пристигнат днес в местното пристанище „Марина Гранде”, ще останат на острова до 17 август.

Виж още: Вълшебството на остров Капри!

Магнатът бил предплатил за всичките си роднини и приятели пет нощувки с пълен пансион в хотелите и заведенията на най-шикозната част на Капри - намиращата се в горната му част баровска махала Анакапри. Основният купон обаче щял да се вихри в петзвездния свръхлуксозен хотел „Капри Палас”, който се слави с един от най-добрите спа центрове на света.

Прочути са също така ресторантите му „Оливо” и „Ричо”, като първият е окичен от авторитетния гид „Мишлен” с две звезди, а вторият се намира до морето, на равнището на приказно красивата Лазурна пещера.

Именно в двете митични кръчми на 14 август - тоест на рождения ден на богаташа - ще бъде гала вечерята. Ястията и вината за нея са изключително италиански, но според запознати водката била докарана специално от Москва.

Навръх празника гостите ще се радват на незалязващите в Русия звезди на италианската естрада - певеца Пупо и вокалния състав „Рики е Повери”. В една от вечерите обаче поканените от рожденика ще се насладят и на арии от опери на Джузепе Верди, изпети от обичаното не само в Европа сопрано Никол Рьоно.

Но освен ядене, пиене, песни, музика и масажи, програмата на петдневния купон предвижда слънчеви бани, за които магнатът бил наел изцяло кокетния плаж на Анакапри - „Лидо дел Фаро”. За транспорта на гостите от Неапол или Соренто до Капри, както и за разходка до съседни райски местенца, богаташът бил предвидил 3 луксозни яхти.

Ако се вярва на репортерските сметки, като цяло петдневната „окупация” на острова, щяла да струва на състоятелния братушка към 3 млн. евро. „Нашествието” му подкокороса медиите на Апенините да припомнят, че на Капри думата криза е непозната, тъй като островът отдавна е предпочитана дестинация от богати, ама много богати американци, англичани, индийци, китайци, руснаци, японци и т.н.

Novini.bg напомня: Не забравяй, че от септември ти водиш!
 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3026 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини