Учени: Глобалното затопляне уголемява бюста

share

Влошената екологична обстановка и ранното полово съзряване оказват влияние върху размера на женските гърди, сочи австралийско проучване. Екип специалисти от университета „Монаш” след продължително наблюдение на представителки на нежния пол установиха, че млечните жлези постоянно се уголемяват.

По време на изследването са анализирани данните за размера през последните 50 години. Учените са регистрирали, че средната големина на гърдите е нараснала от чашка В до чашка DD.

Основната причина за тази промяна е приемането на хормонални препарати и лошата екологична обстановка. Веществата, които се съдържат в замърсения въздух, оказват благоприятно непосредствено влияние върху размера на гърдите. Резултатите от изследването още веднъж потвърждават, че ранното полово съзряване при момичетата също води до уголемяване на бюста.

Бяха уповестени и данните от друго научно изследване извършено от американски учени, според което пълното спиране на изхвърляне на въглероден двуокис в атмосферата няма да спре глобалното затопляне, пише научното списание Nature Climate Change. Те са стигнали до това заключение след анализ на данните с помощта на компютърна програма.

Учените смятат, че това е поредното потвърждение за необратимата промяна в климата на планетата.

Водещи новини

Още новини