Производител на шоколад от френския град Нанси показа нестандартни виждания за развитие на бизнеса си. Той пусна в продажба ново изделие, в което има екзотична добавка – щурци или брашнени червеи.
Изненадата постепенно отстъпва място на любопитството и голямото объркване. Много клиенти изглеждат отвратени и се колебаят дори да опитат от новите шоколади, пише ТВ7.
Човек не трябва да вперва поглед в насекомите, защото в противен случай няма да яде шоколад, заяви майсторът сладкар Силвен Мюскар. Идеята да създаде продукта с крилца от щурец му хрумва, докато работи в Далечния изток.
След като се прибира у дома има нужда от няколко седмици, за да открие идеалния шоколад, който да комбинира с печени щурци. В края на краищата, залага на рецепта с бадеми, лешници, фъстъци и захар.