Изворите на Ванга пресъхват

share

Заради злобата и неверието, в което живее днес България, вълшебните извори на Ванга в Рупите пресъхват и губят силата си. Хората в Петричко алармираха, че злото, което днес шета из страната ни, е причина пророчицата със светското име Вангелия Пандева Гущерова да прибира силите си от отвъдното, пише в. "Всеки ден".

Местните твърдят, че попаднат ли в ръцете на неверници, екстрасенси или магьосници, лечебните извори губят силата си. „Ванга сама прибира силата си от отвъдното. Спира да ни помага, след като вижда какви са днес хората в България. Превърнахме се в страна на шарлатани, неверници и злобари.

Нарушаваме Божиите заповеди всеки ден - лъжем, крадем, убиваме и развратничим. И Господ няма да ни помага", ужасени са хората около местността Рупите. Те таят надежда много скоро да се намери наследник на Ванга, която отново да напътства хората и ги вкара в божествения път на спасението.

Според песимисти обаче такъв наследник няма да се появи, защото самата Ванга не е оставила свой следовник, понеже силата й била феномен, подарък от природата. Самата пророчица, която изостави този свят на 11 август 1996 г., описваше Рупите като район, от който черпи силите си.

На въпроса защо живее в местността, Ванга отвърнала: „Имам определено време колко да стоя тук. Това място е много особено. Служи ми като акумулатор и от него аз черпя енергия и сила. Някога тук е горял страшен огън, а този хребет над нас крие една голяма тайна".

Че именно злобата и меркантилността са в основата на нашата гибел, стана ясно само преди месец, когато се разгоря скандал с вещите й в къщата на Рупите, където феноменът прекара последните 20 години от живота си.

На 1 август Общинският съвет в Петрич реши всички вещи на пророчицата да бъдат предадени за постоянно в градския музей, при все, че няма нужното помещение за съхранението им. Срещу решението скочиха от фондация „Ванга", понеже, ако това се случи, няма какво да показват на хилядите почитатели на пророчицата, когато идват в Рупите.

Водещи новини

Още новини