Орландо Блум е Ромео

Getty Images
share

Английският актьор Орландо Блум дебютира в нов мюзикъл на сцената на "Бродуей". Той ще се превъплъти в ролята на Ромео, а Жулиета ще е тъмнокожата актриса Кондола Рашад, предаде БНТ.

Новият прочит на класическата любовна пиеса на Уилям Шекспир "Ромео и Жулиета" е дело на режисьора Дейвид Льово. Авторите на сценария са заявили, че нямат намерение да внасят в мюзикъла социални или политически елементи. По думите на режисьора, той първоначално харесал взаимодействието между двамата главни актьори, вследствие на което се наложило да подбере и членовете на семейството на Жулиета според цвета на нейната кожа. 36-годишният актьор Блум е избран да се превъплати в образа на трагичния герой Ромео. Любимата му ще бъде Кондола Рашад. Цялото семейство Капулети също са афроамериканци. Бащата на Жулиета ще е ветеранът Джо Мортън, който играе на "Бродуей" от 60-те години на миналия век.

Предпремиерата на мюзикъла ще бъде на 24 август в Ню Йорк, а официалната премиера е обявена за 19 септември. С "Ромео и Жулиета" Орландо Блум се завръща в светлините на прожекторите. Английският актьор направи пробив през 2001 г. с ролята си във "Властелинът на пръстените". Последният филм с негово участие беше "Тримата мускетари" от 2011 г.

В личен план Блум е щастливо женен за супермодела Миранда Кер. Двамата имат едно дете.

Водещи новини

Още новини