Японски ресторант предлага ястия от кал

share

Ресторант в центъра на японската столица Токио предлага на посетителите да опитат ястия, в които ключовата съставка е калта, предаде ИТАР-ТАСС.

За 110 долара се предлага обедно меню. То включва зеленчукова салата със сос от кал, кална картофена супа с трюфели, морски дарове или костур с кална заливка. За десерт се предлага сладолед, залят с кал.

Автор на идеята е готвачът Тошио Танабе. Той случайно е измислил необичайното меню. По време на кулинарен конкурс е решил да добави в ястието черна почва със специфичен вкус от префектура Точиги и е спечелил първото място.

Танабе посочва, че калта не само, не е неприятна на вкус, но и се отразява добре на работата на стомаха.

Водещи новини

Още новини