Жените изглеждат най-възрастни в 15:30 ч. всяка сряда

share

Жените изглеждат най-възрастни в 15,30 ч. всяка сряда, защото тогава намалява енергията им, стресът в службата е най-много, а ефектът от късното лягане през уикенда проличава най-силно, съобщи Daily Telegraph, цитирани от БТА.

Подобен спад на енергийните нива в сряда следобед засяга две трети от жените.
Всяка десета анкетирана е посочила сряда като най-стресиращия ден от седмицата. Една четвърт се чувстват стресирани няколко пъти в седмицата, а всяка пета е признала, че се налага да работи през обедната почивка в сряда. Това кара четвърт от жените да посягат към нещо сладко, за да подобрят настроението си и да се подсилят.

Четвъртъкът обаче е денят, когато жените е най-вероятно да правят секс. Това ги подмладява и разхубавява и е една от причините да се чувстват толкова щастливи в петък. 60 процента от запитаните са казали, че петъкът е най-щастливия им ден.

Почти половината жени са признали, че през уикенда си пийват повече. Това е една от причините да изглеждат толкова уморени в средата на седмицата, защото обработването на токсините от алкохола и захарта натоварва организма. Така видимият ефект от алкохола проличава чак след 72 часа.

Шокът от това, че се връщат на работа, докарва безсъние на много жени. Повече от една трета посочват нощта след понеделника като тази, в която спят най-лошо. Липсата на сън допринася за лошия вид на кожата в сряда. Ефектът от безсънието се проявява най-пълно след 48 часа.

Резултатите от анкетата на марката за продукти за тен Sen Trope показва, че жените спят средно шест часа и 43 минути на нощ, а за да изглеждат свежи, им е необходим седем или осем часа сън.
 

Водещи новини

Още новини