Българките преглъщат изневярата, но не прощават липсата на пари

share

Ако нямате пари или ненадейно фалирате може спокойно да се подготвите за развод, пише "България Днес". В ценностната система на брака е настъпила рязка промяна, която най-вероятно се дължи както на кризата, така и на грубото материалистично отношение към живота.

Според данните за най-честите причини за разводите в България, двойките в страната не виждат бъдещето пред себе си, когато става въпрос за липса на пари. Предишната причина №1 изневярата, вече се преглъща по-лесно от преглъщането на изтъняването на портфейлите.

Въпреки това кръшкането остава на второ място, твърди проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика. "Моралът, бездуховността, чалга културата и порното също нанасят поражения на българското семейство. Сега на мода са откритата проституция, безразборните сексуални връзки и изневерите. По социологически данни склонни към изневяра са 75% от мъжете и 63% от жените", казва Иванов. 

Друг повод за раздяла е страхът от обвързване. Това е по-скоро е психично отклонение близко до социофобията и се характеризира с особен невротичен страх от обществото, от другите и от околните. При мъжете социофобите са 16%, а при жените 18%, твърди проф. Иванов.

Водещи новини

Още новини