Последни приготовления за Края на света

share

21.12.2012 г. е датата, на която според календара на маите ще настъпи края на света. Въпреки че видни учени опровергаха информацията за очаквания апокалипсис, милиони хора по света се презапасяват с храни и лекарства и търсят сигурни убежища срещу бедствието.

Туристи от цял свят се стичат в древен храм на маите в Гватемала, където е заснет култов епизод от филмовата поредица "Междузвездни войни", предаде Ройтерс. Десетки ще посрещнат изгрева на 21 декември около храма в древния град Тикал, издигнат някога от маите насред тропическата гора.

В очакване на страшния ден хиляди започнаха да се стичат към малкото френско селце Бугараш, което според легендите ще е единственото оцеляло след края на света. Населеното място е поставено под полицейска закрила, тъй като местните жители се оплакват от пришълците, които ги притесняват. "Не идвайте при нас. Няма да допуснем никого на територията на нашето село. Не искаме да бъдем притеснявани.", обяви кметът на Бугараш Жан-Пиер Делор.

За да предотвратят масова психоза, китайските власти през последните дни предприеха по-радикални мерки. На територията на цялата страна бе проведена операция, при която бяха арестувани над 500 души, които разпространяват слухове за края на света.

Водещи новини

Още новини