Progressions trio

share

На 16 септември от 22 часа в Студио 5 ще чуем отново на живо симпатягите от Progressions trio. Триото музиканти винаги успяват да предложат на публиката си нежна джаз музика, истинска и изчистена.

Progressions trio са:

Георги Петров – пиано
Димитър Карамфилов – бас
Емил Тасев – барабани

Progressions trio е създадена oфициално през 2008 г., но момчетата работят заедно от години. Те са възпитаници на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” и имат участия в редица престижни музикални конкурси и джаз фестивали у нас и в чужбина. В различни състави Георги и Димитър са свирили с музиканти като проф. Симеон Щерев, Петър Славов, Теодосий Спасов, Шибил Бенев, Венцислав Благоев, Владимир Карпаров, Антони Дончев, Васил Пармаков, Милчо Левиев и други.

От своя страна, Емил е свирил вече на джаз фестивали като "Банско джаз фест" и "Монтрьо джаз фест" (Швейцария). С различни проекти той е участвал в телевизионното предаване "Джаз тайм", както и е свирил е в биг-бенда на великия Вили Казасян като барабанист и перкусионист. Участията му в предимно български, но и европейски клубове, са обичайното занимание за него, защото именно любовта към музиката го движи винаги и навсякъде.

На 16 септември от 22 часа в Студио 5 Progressions trio ще изсвирят няколко нови авторски джаз теми, както и аранжименти и интерпретации на джаз стандарти.
 

Водещи новини

Още новини