Министър Рашко Младенов е в Словакия

Булфото (Архив)
share

Министърът на културата Рашко Младенов е на работно посещение в Братислава и ще присъства на тържествата по повод 45-годишнината от основаването на Българския културен институт в словашката столица.

Институтът има сериозно присъствие в Братислава, привлякъл е многобройни почитатели на българската култура и е направил немалко за популяризирането й. За отбелязването на годишнината е изготвена мащабна програма, а на 4 април ще се състои най-значимото събитие от отбелязването на юбилея под наслов „Гена Димитрова – безсмъртната оперна дива, прославила България по цял свят”. С него ще бъде даден старт и на културната програма по повод Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. и същевременно ще бъде отбелязана и 10-годишнината от членството на страната ни в ЕС.

В рамките на работното си посещение в Братислава министър Младенов ще проведе срещи и разговори със словашки партньори за обсъждане на натрупания опит от Словашкото председателство на Съвета на Европейския съюз.

Водещи новини

Още новини