Рап изпълнители застават срещу наркотиците

share

Кампания срещу дрогата подемат четирите момчета от рап групата СтЗ Отбора.

Те се надяват чрез популяризиране на стрийт фитнеса у нас, да откъснат младите хора от пропадането покрай наркотиците. Идеята е да се организират състезания в клубове по големите градове на България в различни стрийт дисциплини, като победителите ще грабнат и съответните награди.

Така нощните заведения няма да се асоциират само като места за „друсане“ и разврат, а ще покажат на обществото, че там могат да се случват и далеч по-ползотворни неща. Кампанията трябва да стартира тази есен.

Стоян Стоянов-Сликти от групата твърди, че в последно време се забелязва едно нарочно тласкане към разбирането, че дрогата е голяма мода. И това тласкане идва от редица изпълнители. „Музиката е за реласкиране и  отпускане, не за пропаганда на наркотиците“, добавя друг от момчетата – The D.

СтЗ Отбора не желаят да отъждествяват борбата срещу дрогата с някаква война с други рап изпълнители. Те смятат, че ако някой се припознава в такава връзка, това си е негов проблем. „Вредата от наркотиците е ясна – казва Сликти, - нека някой ми обясни вредата от спорта!“

Миналата седмица групата отбеляза седем години музикална дейност и ознаменува това с чисто нов клип към парчето „Все тая“.

Водещи новини

Още новини