Никълъс Кейдж снима нов филм в Гърция

Getty Images
share

Холивудската звезда Никълъс Кейдж ще бъде инкогнито в Гърция, но не на ваканция, а за снимките на филм със заглавие „Синът на дърводелеца“, сценарият на който се развива около чудесата на Иисус Христос, съобщава гръцкото издание „Еспресо“ в ексклузивен репортаж от мястото на снимките, цитиран и от други гръцки медии, предава БТА. 

Подготовката на избраната локация край столицата Атина тече в пълна секретност. Снимките ще бъдат сред красив природен пейзаж в пещерите и проломите на местността Крифтес край град Мегара.

Световните медии писаха за предстоящия филм още през април, но гръцкото издание е първото, което успява да се озове на локацията. Според публикацията освен Кейдж във филма ще участва цяла плеяда известни актьори.

За нуждите на снимките с помощта на техника, предоставена от община Мегара, ще бъде изградено цяло село. Преди около два месеца общината е получила от голяма холивудска продуцентска компания писмо, в което се изразява намерение част от снимките да бъдат направени в района.

Режисьор на лентата ще бъде египетско-американският режисьор Лофти Нейтън, който иска да освети един рядко разказван период от детството на Иисус и чудесата, които е извършил тогава.

Никълъс Кейдж се вдъхновил за ролята на сериен убиец от майка си

В съобщение на продуцентската компания в социалните мрежи се казва, че във филма ще участват още британският актьор Ноа Джуп и британската певица Еф Кей Ей туигс.

Това няма да е първият филм, в който Кейдж се снима в Гърция. През 2001 г. той изигра главната роля във филма „Капитан Корели“, действието на който се развива на гръцкия остров Кефалония през Втората световна война. Продукцията беше заснета на място в Кефалония и даде голям тласък на туризма на острова, припомня „Еспресо“.

Водещи новини

Още новини