Христо Грозев: Не чувствам страх

Нова тв
share

Трудно беше снимането в пълна тайна. Имаше шпиони и руски журналисти, които снимаха нас и представяха снимането ни като снимане на ФБР. Това сподели в ефира на Нова телевизия разследващият журналист Христо Грозев по повод спечелилият „Оскар” документален филм „Навални”.

Христо Грозев: Имаше реални планове за покушението ми в Лондон, има и задържани

„Оценявам, че има сериозна опасност за живота ми, но субективно чувство на страх не чувствам. По-скоро въпросът е да избягам от опасностите, за да правя това нещо по-дълго”, призна той.

„Разследването не започна от нищото. От 2014 г. се занимавам с разследване на руски тайни операции. Най-известното ми беше отравянето на Сергей Скрипал. Когато натровиха Навални с Новичок ми светна лампичка, че трябва да разследваме учените, които правят отровата”, сподели той.

„Навални не излиза от карцера, нищо че може да се седи там само 2 седмици. Те го вадят и веднага го връщат. Това води до тежки здравословни и психологически проблеми – не е виждал семейството си от година и половина. Това са само част от начините, по които Путин опитва да го унищожи”, допълни още Грозев.

Водещи новини

Още новини