Кари Брадшоу от нахакана купонджийка се превърна в грижовна майка

share

Етикетите Сара Джесика Паркър и „Сексът и градът” са толкова свързани помежду си, че единият сякаш не може без другия. Нещо като Чарли Шийн и „Двама мъже и половина”.

И в двата случая обаче се оказа, че не е точно така. Чарли е аут от хитовия сериал, успешно заместен от Аштън Къчър. Сара Джесика Паркър пък вече няма нищо общо с нахаканата Кари Брадшоу. В премиерната семейна комедия „Скъпа, няма не мога” героинята й е много подредена и силно отдадена на семейството си майка, пълен антипод на нюйоркската журналистка и купонджийка от „Сексът и градът”.

Филмът е по едноименния дебютен роман на Алисън Пиърсън. Книгата прекарва 23 седмици в списъка с бестселъри на „Ню Йорк таймс” и до този момент има продадени 4 милиона екземпляра по цял свят и е преведена на 32 езика. Опра Уинфри дори я обяви за химн за работещите майки, пише "Монитор".

„Скъпа, няма не мога” разказва за Кейт Реди (Сара Джесика Паркър), финансов мениджър от Лондонското сити и майка на две деца. Тя може да жонглира с девет различни валути в девет часови зони, да приготви себе си и децата си за половин час и да отиде на работа. Жертва на постоянен недостиг на време, Кейт брои секундите, както някои жени броят калориите. Докато се мята между ангажиментите си, в главата й непрекъснато се върти лудият запис на работещата майка: да не забрави клиентите, да провери Dow Jones, да отложи часа си при козметичката, да намери време за секс.

Тази подчертано семейна комедия е пълен антипод на „Сексът и градът”. Сара Джесика Паркър се справя отлично с ролята си и след този филм току-виж станала любимка не само на свободолюбивите купонджийки, но и на отговорните семейни жени.

Водещи новини

Още новини