Пълнолунието в Козирог затваря един цикъл и отваря нов

Pixabay
share

Ще завършим седмицата с пълнолуние в 29°09' градуса на Козирог на 21 юли в 13:17ч (часът на Юпитер), с Асцендент Везни за България. Както при всяко пълнолуние, ние вече усещаме влиянието му няколко дни преди това и ще го усетим и няколко дни по-късно. Пълната Луна се нарича още Гръмотевична луна в съответствие с юли - защото през лятото често се случват гръмотевични бури със светкавици и гръмотевици.

Нека да припомним, че през юни вече имахме пълнолуние в този знак, така че можем да кажем, че е двойно. През този период може да почувстваме силна нужда да поставим ясни граници, да организираме живота си и да поемем отговорност за действията си. Пълнолунието в Козирог може да ни мотивира да предприемем конкретни стъпки към реализиране на амбициите си и да бъдем постоянни в усилията си.

Козирогът е земен знак, управляван от Сатурн, планетата, свързана с дисциплината, структурата и отговорността. Характеристиките на Козирог ни карат да работим с усърдие и постоянство, да изграждаме солидни структури и да приемаме сериозно отговорностите си. Приканва ни да стъпим здраво на земята, да бъдем прагматични и да работим усилено, за да постигнем целите си.

Пълнолунието в Козирог отново поставя на фокус полярността Рак-Козирог, семейната ос, свързана с пътуването към съзряването. Луната може да извади скрити чувства на повърхността и да ни насърчи да се изправим пред вътрешните си конфликти и да изразяваме истинските си чувства и желания. Този процес може да бъде както освобождаващ, така и изтощителен, особено ако преди това сме избягвали да се изправим пред нашите вътрешни истини.

Това Пълнолуние има много аспекти, един от които съвпад с Плутон, което може да изкара на повърхността дълбоко вкоренени проблеми. Тъй като Пълнолунието е в 29-я градус, може да добави страх и да създаде криза, понеже този градус се счита за критичен, край на цикъл. Екстремизъм, пропаганда и манипулация също могат да присъстват през този период. Това Пълнолунието може да засили емоциите ни и да извади наяве онези, които са били заровени дълбоко в нас.

Плутон във Водолей и Марс в Близнаци се намират в 0º на знаците, така че този градус също се активира и представлява началото на нов процес, началната фаза на проект или идея, чист потенциал, нещо, което току-що е започнало и за което все още не знаем нищо. Когато планетите са в знака в 0º, те започват ново, непознато, еволюционно пътуване.

Позицията на Плутон, който е на 0º Водолей предполага, че предстои да преминаваме през масивна колективна трансформация: на път да започнем изцяло нов процес на обучение, но е необходимо известно пречистване, за да го направим. Тъй като Плутон е ретрограден и ще се върне в Козирог за последен път в този знак между септември и ноември, ще бъде необходимо да направим крачка назад и да се справим с недовършената работа, преди да можем да продължим напред и да затворим текущия цикъл. Плутон, господарят на подземния свят, силата на еволюцията, винаги призовава за радикална трансформация на нашата вътрешна и външна реалност.

Пълнолунието също е в квадрат с Хирон, секстил с Нептун, тригон с Уран и Марс. Тези аспекти добавят повече динамика към текущата планетарна конфигурация, подкрепят желанието ни да правим промени и да изследваме нови решения на проблемите, пред които сме изправени, и ни вдъхновяват да се самоутвърждаваме.

И Слънцето, и Пълнолунието са в квадрат с Хирон, който е в 23º Овен, и предстои да стане ретрограден след няколко дни. Тази Тео-квадратура показва повишено чувство на вътрешно напрежение, усещане за неотложност при справяне с неизлекуваните рани от нашето минало, които ни пречат в настоящето. Активирането на Хирон от Пълнолунието, който се свързва с архетипа на ранения лечител, нашата най-дълбока уязвимост и чувство на отхвърляне и непринадлежност, е друга индикация за необходимостта да се справим с непреработената емоционална болка от нашето минало.

Пълнолунието в Козирог е особено важно за тези от нас, родени с планети в последните градуси на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни, Козирог) и първите градуси на фиксираните знаци (Телец, Лъв, Скорпион, Водолей).

Пълнолунието в Козирог ни приканва да се съсредоточим върху дългосрочните си цели и да оценим реалистично своите постижения и предизвикателства. По време на тази лунна фаза предефинирайте целите си и разширете визията си за бъдещето си. Осмелете се да имате големи мечти! Може да се наложи временно да излезете от зоната си на комфорт, но упоритата ви работа ще се изплати в дългосрочен план.

Водещи новини

Още новини