Опозиция на Венера и Нептун

pixabay
share

В сила е опозицията на Венера с Нептун. Точният аспект е на 4 ноември в 00:07ч. Влиянието обхваща близките дни. Дисхармоничен аспект на транзита Венера/Нептун означава активиране във вас на голям потенциал от психични, чувствени и любящи енергии, които досега са оставали на подсъзнателно ниво. Вашата чувствителност ще бъде повишена, както към собствените промени в настроението, така и към тези на другите хора, особено на тези, които обичате. Важното е да не се изолирате от външния свят, тоест да не бягате от реалността.

В този момент човек няма правилна обмяна с Ангелския свят, не получава неговата благословия. Не поставяйте никого на пиедестал и не си представяйте любимия човек почти перфектен. Това би било грешка, защото ако в даден момент прецените, че този човек ви е провалил в нещо, дори и незначително, разочарованието ви ще бъде голямо. Ето защо, за да избегнете разочарования от семеен, сантиментален или любовен характер, останете тясно свързани с реалността и наблюдавайте хората такива, каквито са. Все пак нямате работа с извънземни, а с човешки същества, които имат своите достойнства и своите недостатъци. 

Изпитанията и трудностите, които възникват във всяко приятелство или връзка, ще тестват любовта ви и вие ще можете да разберете дали е истина или не. Важното е да сте вътрешно спокойни и да не търсите партньор за решаване на собствените си проблеми.

Нехармоничният контакт на Венера и Нептун може да показва объркващи ситуации, измама или разочарования в областта на взаимоотношенията. Не вземайте решения, които включват други хора, докато не сте наясно с всичко. По същия начин, с това колективно влияние, трябва да сте нащрек за възможни измами или ситуации, които засягат важните взаимоотношения в живота ви, докато влиянието продължава.

Хороскоп за ноември

Ако нямате партньор и сте в период на търсене, внимавайте в общуването със странни и психологически конфликтни хора. Много е вероятно сега да срещнете вътрешно проблемен и емоционално неуравновесен човек.  Не идеализирайте и не възвеличавайте някого, когото току-що сте срещнали за кратко. Оставете времето да мине и нещата да узреят, тогава преценката ви ще бъде по-реална.

Под въздействието на опозицията Венера в Дева – Нептун в Риби, не е добра идея да започвате нова връзка, защото тя може да се характеризира с разочарования и склонност да се чувствате емоционално (а понякога и финансово) изтощени от партньора.

Транзитът на Венера в опозиция на Нептун има потенциал да причини проблеми освен във взаимоотношенията и във финансите. Прекалената лековерност може да доведе освен до разочарование, също и до финансови загуби, които биха имали пагубен ефект върху вашето самочувствие. Трябва да сте по-наясно с потенциалните опасности от всякакви оферти, схеми или сайтове за запознанства в този момент. Да бъдете щедри и да давате също е проблем в момента.  Тези дни също могат да донесат много изневери. Сега несигурността властва над любовта. Опитайте се да избегнете решения, променящи живота, тъй като в момента сте доста впечатлителни. 

Тази опозиция се случва близо в 25-ия градус на Дева и Риби и следователно ще засегне хората с планети или точки в личната картата близо до този градус на променливите знаци (Близнаци, Дева, Стрелец и Риби). Например, ако имате Венера на 25-я градус в Стрелец във вашия натален 11 дом, трябва да избягвате недоразумения или объркващи ситуации както в емоционалния си живот (Венера), така и в приятелствата си (11 дом), докато трае влиянието. Ако имате Меркурий  на 25 градуса в Риби в 10-ти дом, трябва да внимавате какво говорите в професионалната си среда и да избягвате объркване с шефове или началници в дните на влияние и т.н.

Седмичен хороскоп от 30 октомври до 5 ноември

Хората, родени около 17-ти от месеците март, юни, септември и декември получават в този период нехармоничен транзит на Нептун над тяхното натално Слънце, което може да сигнализира за липса на яснота, объркване и разочарования и в дните на влиянието на Венера ще се активира този транзит. Така че за тези хора е важно да избягват уклончиви, противоречиви и непрактични нагласи, както и объркващи ситуации. В този момент трябва да сте търпеливи.

За да дадете творчески изход на своя психически потенциал, се препоръчва да практикувате някаква творческа дейност през свободното си време, да посещавате артистични, социални и културни събития и т.н. Намерете моменти за общуване с партньора си в атмосфера на спокойствие и доверие. Музика, танци, изкуство или ходене на кино биха добавили нотка фантазия или блясък към живота ви. Възприемането на по-духовен подход към собствения ви образ или този на вашите близки също би било от полза.

Добре е тези дни да носите в себе си, да медитирате също лунен камък, розов кварц, рубин, циркон, аквамарин, авантюрин, малахит, магнетит.

Водещи новини

Още новини