Всичко случващо се днес трябва да се приема като божествен урок, който трябва да се научи

Pixabay (архив)
share

 Всичко случващо се днес трябва да се приема като божествен урок, който трябва да се научи.

Днес Луната сключва хармонични аспекти с Меркурий и Венера. Повишават се комуникативността любознателността и склонността към анализи на ситуациите. Денят е добър за внедряване в живота на нови планове и за дела, които изискват бързо възприятие и приемане на решения. Аспектите създават щастлива емоционална настройка, позволяват да се усети радостта от любовните и интимни отношения. Отлично ще разбирате и чувствате събеседника си. Денят е благоприятен за любов и за занимания свързани с всички видове изкуство. Благоприятно време за любовни срещи и сърдечни мероприятия в домашен кръг.

Луната е в знак Стрелец до 07:02ч на 21 август.

Когато Луната преминава през този огнен знак настройката е идеалистична и с философска насоченост. Социалния и обществения живот се активизират. Сега лесно се усвоява всякаква информация. Добре е не само да се получават нови знания, но и да се предават знания и опит на другите. Засилва се склонността да се търси справедливост и да се държи на правото. Да не се проявяват прекомерен оптимизъм и гордост. Засилва се стремежът към признание, желание да се блесне пред другите със знания, умения. Ограниченията се понасят трудно. Подхожда за закупуване на парфюми с аромати от източния пазар, ванилия, карамфил, амбра, също и наситени плодово-цветни аромати.
Не натоварвайте черния дроб с алкохол и мазна храна. Не трябва да се ядат ябълки, може да предизвикат разстройство на стомаха. Уязвими са черен дроб, бедрата, седалищният нерв.

8 лунен ден продължава от 14:20ч на 18 август до 15:20ч на 19 август.

Огнената стихия владее периода. Огънят не само е символ на деня, но носи и оздравителен ефект. Сега започва да се обновява всяка клетка на организма. Не се препоръчва активност. Стремете се само към доброто. Всички замислени по-рано начинания придобиват абсолютно нова форма.

Характерни за този лунен ден са емоционалната нестабилност, както и безпричинна промяна в настроението. Това състояние се дължи на факта, че става преструктуриране на човека - старите ментални модели се заместват с нови или се трансформират в по-съвършени.

Нежелателно е да сте гневни и нервни в осмия лунен ден. Старайте се да не повишавате глас, да не се сърдите, да не обиждате. Недопускайте у вас да се появят негативни емоции. Необходимо е да запазите спокойствие и да приемате всичко с известна доза ирония. Не се съпротивлявайте на промените, защото може да възникнат твърде сериозни усложнения както в психически, така и във физически план. Всичко, което дойде до вас трябва да се приема като божествен урок, който обезателно е нужно да се научи.

При увеселителни мероприятия и весели компании може да възникне емоционално напрежение. Пълното уединение също не се приветства. Добре е да се прекара денят в тесен кръг от близки, приятели, хора със сходни разбирания. Тук едва ли ще срещнете провокации.
9 лунен ден от 15:20ч на 19 август до 16:17ч на 20 август.

Счита се за първия критичен ден от лунния цикъл. Опасен ден носещ самозаблуди, измами. Нежелателно е всяко напрежение. Важно е да контролирате емоциите и при неуравновесеност да анализирате кое е довело до това, но причините трябва да търсите вътре в себе си.

Ако вътрешното състояние се наруши, желателно е малко време да се прекара в резонансна обстановка: след пребиваването сред много хора, да останете в тясно общуване или уединение.
На равнището на тялото денят е свързан с гърдите. Не е добър признак, ако ви болят гърдите, ребрата. Междуребрената невралгия е знак за емоционална неуравновесеност.

Добре е целия ден да се въздържате от сексуални отношения.

Не е подходящо за подстрижка също през целия ден.

Днес планетата Юпитер прави тригон с планетата Нептун.

В митологията Юпитер (Зевс) и Нептун (Посейдон) са двама братя, които винаги са били в сговор помежду си и са помагали на другите. Юпитер е представител на висшия творчески разум, върховния бог на небето, а Нептун - върховния бог на водата.

Според духовния Учител Беинса Дуно водата представлява Божествената любов, а Нептун е служител и представител на тази Божествена любов. Под силната хармония на висшия творчески разум (Юпитер) и висшата творческа любов (Нептун) се раждат най-гениалните творци на изящните изкуства. Раждат се хора с дарби, гении, които ще имат богат духовен живот, защото ще живеят на едно по-високо равнище, в света на възвишените идеи. Раждат се също така най-големите ясновидци, медиуми, телепати, духовни реформатори, изключителни музиканти, художници, поети.

Такива деца се раждат в момента на планетата в дните около този аспект - от 10 до 28 август. Децата нашата надежда за по-добро бъдеще.

Водещи новини

Още новини