Изпращаме седмицата със слънце

Pixabay
share

Минималните температури днес ще са между 11° и 16°, в София - около 11°, а максималните - от 28° до 33°, в София - около 29°.

В сутрешните часове на места главно в Източна България ще бъде мъгливо. След обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от юг-югоизток.

По Черноморието също ще бъде предимно слънчево, сутринта на места с мъгла или ниска облачност. Ще духа до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са между 23° и 25°. Температурата на морската вода е 23°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

И в планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра - около 17°.

Слънчево и още по-топло ще бъде и в събота, информира БНТ, цитирайки НИМХ.

В неделя предстои съществена промяна - ще бъде ветровито, облачността ще се увеличи и на много места в западната половина от страната ще превали и прегърми. Очакват се локални значителни количества. Температурите в западните райони ще се понижат с близо 10°. Привечер и през нощта валежите ще обхванат и източните райони. Облачно, хладно, ветровито и дъждовно ще остане и в понеделник.

Времето полудява! Температурите в понеделник падат с 15 градуса

Водещи новини

Още новини