Времето полудява! Температурите в понеделник падат с 15 градуса

Pixabay
share

Времето полудява.

В понеделник максималните температури ще са с 10-15 градуса по-ниски в сравнение с предишните дни.  Очаква се да бъде облачно, ветровито и дъждовно. Има повишена вероятност на места в Централна и Североизточна България валежите да са значителни. 

Слънчев петък ни очаква

През нощта срещу вторник валежите постепенно ще спират, най-късно в източните райони, през деня и облачността ще започне да се разкъсва. Доста хладно време, с предимно умерен северозападен вятър, който ще отслабне. Сутрешните температури  във вторник ще са по-ниски, а дневните съвсем слабо ще се повишат.

В сряда ще преобладава слънчево време, без валежи. Вятърът ще се ориентира от юг, ще бъде слаб. Сутрешните температури ще са предимно между 6° и 11°, дневните – между 20° и 25°.

До почивните дни температурите ще бъдат с летни стойности и трябва да се използват за посещение на нашето Черноморие. Ще се движат между 29 и 34 градуса. Ще има краткотрайни мъгли. В петък и събота ни очакват приятни слънчеви часове, информира и синоптикът Петър Янков в ефира на "България сутрин".

След това обаче започва захлаждане. По високите планини ще превали сняг, който обаче няма да се задържи, информира той.

Янков посочи, че ще има краткотрайни сутрешни мъгли. Дневните температури ще бъдат между 22 и 27-28 градуса. Съвсем в нормите за края на септември, уточни синоптикът. 

"Сериозни валежи с чувствително захлаждане се очаква в края на първата десетдневка от октомври. Ще има валежи след 5 октомври. Сериозното захлаждане ще бъде в периода 8-10 октомври и ще се образува трайна снежна покривка над 2500 метра височина", подчерта Янков.

От прогнозата му стана ясно, че Гърция и Турция ще бъдат подминати от тези процеси. Студеният въздух ще обхване главно нашата страна. През почивните дни в Западна Европа ще има слънчеви часове и температури между 14 и 16 градуса. Студените и влажни въздушни маси в края на следващата седмица ще идват от Океана и времето ще бъде динамично. Бързо ще се пренесе към Балканите.

"Вятърът от понеделник ще започва да стихва, а чадърът няма да бъде толкова необходим, колкото връхната дреха", завърши Петър Янков.

Водещи новини

Още новини