Прогноза за времето

Pixabay
share

През нощта над западната половина от страната облачността временно ще се разкъса и намалее, вятърът ще отслабне, в много райони до ясно и почти тихо време.

Над Източна България облачността ще е значителна, на отделни места с валежи от дъжд  и ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще са от 5°-6° на места по високите западни полета, до 17°-18° в югоизточните райони, в София – около 7°. Атмосферното налягане ще са задържи по-ниско от средното за месеца.

Утре преди обяд ще има повече слънчеви часове, но на отделни места главно в Югоизточна България ще превалява. След обяд облачността ще е значителна и до вечерта на много места в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. Вятърът в по-голямата част от страната ще остане от северозапад, в Източна България временно ще се ориентира от север-североизток и ще продължи да прониква студен въздух. Максималните температури ще са предимно между 17° и 22°, в София - около 17°.

Какво време ни очаква днес?

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, на места с превалявания от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са 22°-24°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще преобладава облачно време. Главно в следобедните часове и вечерта ще има валежи от дъжд, над 2300-2400 метра от сняг. Ще духа до умерен, предимно югозападен вятър. Температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 5°.

През първите дни от новата седмица ще има разкъсана, предимно значителна облачност, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. В понеделник вятърът ще е слаб от север, а във вторник - от североизток, в Западна България сутрин ще е почти тихо и на места в котловините и низините ще се образува мъгла. Минималните температури ще са между 6° и 11°, по-високи по Черноморието, а максималните в понеделник ще са между 17° и 22°, във вторник - с 3-4 градуса по-високи.

Водещи новини

Още новини