Времето днес

share

Атмосферното налягане е и ще бъде близко до средното за месеца.

Днес отново ще бъде слънчево, в по-голямата част от страната и горещо. След обяд над западната половина от страната ще има купеста облачност и главно в планинските райони там на изолирани места отново ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от изток-югоизток.

Максималните температури - между 34° и 39°, за София - около 35°.

В планините ще е слънчево. След обяд над масивите в западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра - около 22°.

България счупи температурни рекорди днес, ето къде беше най-горещо

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 34 мин. и залязва в 20 ч. и 28 мин. Продължителност на деня: 13 ч. и 54 мин. Луната залязва в 01 ч. и 05 мин. и изгрява в 17 ч. и 42 мин. Фаза на Луната: три дни след първа четвърт, съобщават от НИМХ.

Водещи новини

Още новини